Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Бизнес справочник » Производство » Хляб и хлебни изделия » Хлебарница Куси ЕООД
Продажба на
употребявани автомобили

Профил
Хлебарница Куси ЕООД
Хлебарница Куси ЕООД

ул. Мария Луиза №1
бл. Аксаков- партер
Телефон 0898 672 013
E-mail


Фейсбук профил

Работно време Понеделник - петък от 7.00 ч. до 18.00 ч.

В Русенската хлебопекарна на фирма „КУСИ“ ЕООД се правят най-вкусните хлябове, традиционни козунаци, пити и закуски за всеки ден. Тестото се замесва без консерванти и подобрители. Хлябовете, които излизат от пекарната, носят вкус от времето на нашите баби. А защо е така? Най-после в град като Русе се предлага истински хляб, замесен с квас!
Собствениците от дълги години са свързани с хлебопроизводството, и сами се връщат към предизвикателството на старите технологии за производство на хляб. Те са професионално наясно с тези технологии и преминали през много перипетии, докато сами решат да произвеждат вкусен и здравословен хляб от истинско брашно, замесен само с квас. Такъв хляб са месили нашите предци преди повече от 100 години. Хлябът, който е замесен с квас, има дълъг живот, запазва вкусовите си показатели седмица след като излезе от пекарната. Той  може да се втвърди, но не мухлясва! Притежава и едно друго качество, че въпреки 500 – си грама, е плътен и тежък! А това е индикатор за потребителя, че в него не са вложени подобрители. 
Рецептата на всеки от четирите вида хляб, които засега се правят в бутикови количества, е обикновена. Тя се състои от квас, висококачествено брашно, вода и сол, уточнява собственичката на пекарна „КУСИ“. Видовете са познати на ценителите като: бял хляб с квас; смес от брашна на ечемик и лен и квас; тъмен - квас, направен от четири вида брашна и квасен хляб с инулин / т.н. гулия или още се знае като земна ябълка/.  Направата на една серия от квасения хляб отнема близо ден. Иначе машината за замесване, майсторите - пекари и печката, от която се носи вкусен аромат на прясно изпечен комат, могат да се зърнат от всеки клиент, влязъл в пекарната да пазарува.
Предлаганите тук закуски за сега са пет вида, сред тях е питка от картофено тесто с лук. Очите ни се спират на  изкушаващата сладка витрина. В нея са подредени еклери, козунаци, кексове, меденки и пр. Всички те са направени по стари домашни рецепти, с вложени в тях пълноценни продукти, които са задължителните яйца, мед, мляко или  пречистена свинска мас и пр. Тестото за сладките кифлички пък е козуначно, направено с много любов и усмивка.
Тук могат да Ви измайсторят ритуални пити или пици по индивидуална поръчка! 


Трябва да отбележим, че хлябът с инулин се препоръчва от лекарите – диетолози, заради качествата му да влияе положително върху нивата на кръвната захар и холестерола в организма на човека.
В пекарна „КУСИ“ замесват и хляб с мая, чието приложение е минимално, пояснява технолога на ограниченото и почти бутиково по количество производство.
Пълнозърнестите брашна, влагани в този вид хляб и закуските са смлени с камък!
Българският пазар се нуждае и търси този вид истински хляб, а хлябът е най-уважаваната и търсена храна от българина. Клиентите днес предпочитат истинските продукти в този сектор, получени от автентични брашна и замесени с квас. Интересът е голям и един път опитали от тези произведения, те се завръщат и ги търсят отново. Самите потребители са експериментирали за трайността на закупения от пекарна КУСИ хляб. Всеки от тях се е уверил сам в качествата му. 

 

 

 

 

 

 

 

 


2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info