Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Здраве » Специалисти, лекарски кабинети » Кардиолози » СБАЛ по кардиология «МЕДИКА-КОР» ЕАД - Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Профил
СБАЛ по кардиология «МЕДИКА-КОР» ЕАД - Русе
СБАЛ по кардиология «МЕДИКА-КОР» ЕАД - Русе

ул. "Независимост" №1
в сутерена на 12-етажния корпус на МБАЛ Русе
Телефон 082/ 887 363
Телефон 00359 886 110 126
Факс номер 082/ 887 396
E-mail
Web страница Интернет страница


Пет години отбеляза Специализираната болница за активно лечение по кардиология "Медика Кор"

На 6 декември Специализираната болница за активно лечение по кардиология "Медика Кор" отбеляза своя пореден рожден ден. За 5 години специалистите от лечебното заведение са помогнали на над 11 000 граждани на Русе и региона. Най - младият пациент на болницата е бил 26 - годишен мъж. Запазва се тенденцията мъжете да са по - многобройната част от пациентите, като за 5 - годишния период през болницата са преминали около 6900 мъже и 4 900 жени.

В болницата работят 23 лекари, 37 медицински сестри и 20 души помощен персонал. В рамките на 5 години са обучени трима инвазивни кардиолози и 10 медицински сестри за извършване на високоспециализираната дейност в ангиозалите. През тази година болницата успешно премина акредитация с отлична оценка и стана база за обучение на на млади лекари, които искат да специализират "Кардиология".

На 1 април миналата година "Медика Кор" отвори врати за пациенти от Враца и региона, като откри ангиозала в МБАЛ - Враца. Лечебното заведение често е домакин на работни срещи с водещи специалисти от България и чужбина. Основните заболявания, които се диагностицират и лекуват инвазивно или консервативно в болницата са остър миокарден инфаркт, вродени и придобити сърдечни пороци, кардиомиопатии, всички състояния на исхемична болест на сърцето, диагностика на заболявания на каротидни, ренални и периферни артерии.

От началото на тази година в болницата не само се диагностицират заболяванията на каротидни, ренални и периферни артерии, но и се лекуват инвазивно. На пациенти с хронична артериална недостатъчност се извършва безплатен скринингов преглед. Всички пациенти, които попадат в рисковите групи - пушачи, диабетици, хипертоници, пациенти с дислипидемия, исхемична болест на сърцето, мозъчно съдова болест с клаудикационна болка могат да получат висококвалифицирана диагностика и евентуално последващо лечение в "Медика Кор".

През месец април в болницата за първи път в България се извърши трансартериална химиоемболизация на пациенти с чернодробни тумори.


- - -Днес се проведе следващата фаза от последната инициатива за работа с онкоболни на СБАЛ "Медика Кор" - Русе

Днес се проведе следващата фаза от последната инициатива за работа с онкоболни на СБАЛ "Медика Кор" - Русе. /на снимките/ Както вече писахме, във връзка с провеждането на процедури по нова методика на пациенти с карцином в черния дроб в хирургията на "Медика Кор" ще следи операцията корифея на това направление в Европа проф. д-р Запасник - ИИ в Гданск. Реализирането на тази инициатива става възможно с финансовата подкрепа на СБАЛК „Медика Кор“ ЕАД и представителството на японската компания „Терумо“ за България в лицето на д-р Евтимов.

Прочетете още тук


- - -В СБАЛК“Медика Кор“ - Русе започват да лекуват злокачествени заболявания на черния дроб с трансартериална химиоемболизация/ТАСЕ/

В СБАЛК“Медика Кор“ - Русе започват да лекуват злокачествени заболявания на черния дроб с трансартериална химиоемболизация /ТАСЕ/. Първичният карценом на черния дроб е 5-тото по честота заболяване въобще, намиращо се на трето място по причиняване на смърт на пациентите. У нас честотата е по 350-400 нови случая годишно, докато 30-40% от тях могат да се лекуват напълно чрез хирургично отстраняване на тумора или трансплантация с 5 - годишна преживяемост след това до 40-70%. Прочетете още тук

- - -Иновативна технология в СБАЛК "Медика Кор" - Русе лекува пациенти


Пациент на 72 години със запушени едновремнно коремна аорта и два от трите коронарни съда, кръвоснабдяващи долните крайници, бе опериран днес в русенската "Медика Кор" от д-р Ригатели. При това състояние пациентът изпитва болки едновременно в краката и гърдите, определи д-р Кристиян Иванов от СБАЛК "Медика Кор". Поради усложнения му здравен статус екипът от лекари след консултации избира неинвазивния метод за операцията, като се избягва упойката. Идеята е с минимални инвазивни средства да се помогне на пациента, като се избегне най- страшното - ампутация на крайника. Пълните изследвания, както и самата оперативна намеса вече се поема напълно от Здравната каса. Всички тези дейности могат напълно безплатно да бъдат получени в СБАЛК "Медика Кор" в Русе.  Прочетете още тук2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info