Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Икономика » Излезе актуализираният списък на българските фирми регистрирани посредници за работа у нас и в чужбина
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Излезе актуализираният списък на българските фирми регистрирани посредници за работа у нас и в чужбина

09 Януари 2012 13:54:04

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Излезе актуализираният списък на българските фирми регистрирани посредници за работа у нас и в чужбина. Както е известно, посредническата дейност се извършва въз основа на регистрация в Агенцията по заетостта /АЗ/ и след издаване на удостоверение от министъра на труда и социалната политика, като срокът му на действие е за пет години.

Към 1 януари 2012 г. фирмите за трудово посредничество в страната са 327 (с 1 по-малко отколкото през декември 2011 г.).
 В Русе работят частните борси “Литера”ООД, ЕТ“Минчо Минчев”, “Елит консултинг”ООД, “Персонел”ЕООД /с офис и в София/, “Рускоминвест”ООД, “Прайз Трейд”ЕООД и “Перфекта Консултинг”ООД. Офиси в града имат също и други български фирми - софийските “Юзит Калърс България”ООД, “Консулта Рисорсинг България”ЕООД, “Джобтайгър”ООД, “Аналог 2009”ЕООД и “Интеграл Уърк енд Травъл”ООД, “Перфекта” ООД-Велико Търново. В гр.Бяла работи посредникът “Еуроп Уъркърс Интерим”ООД.
 В Разград действа офис на фирмата “Метропол”ООД, която е в с.Веселина, община Лозница.
 В Силистра работи “Галекса Про”ЕООД. Офис в града има “Примавера”ЕООД-Пазарджик.

Българските фирми, които към 1 януари т.г. притежават удостоверения като регистрирани посредници за набиране на българи за работа в чужбина, са общо 321 (с 1 по-малко отколкото през декември м.г.).
От тях 19 са с регистрирани договори /един или повече/ за извършване на посредническа дейност:
 Две са българските фирми, които посредничат за Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, а една - за Кралство Белгия.
 По една са частните борси за посредничество за Полша /това е русенската “Персонел”ЕООД, която е с офис и в София/, за Литва, за Латвия и за Словения. За Чехия фирмите са 9, сред които са русенската “Персонел” ЕООД и “Примавера”ЕООД-Пазарджик /с офис в Силистра/.
 Трима са посредниците за работа в Германия, а по една фирма посредничи за работа във Франция, във Финландия, в Дубай, ОАЕ, в Кипър и в Португалия /от януари/.
 Една е частната борса, която набира медицински специалисти за Австрия.
 От общо регистрираните 81 частни борси като посредници при наемане на морски специалисти за кораби, плаващи под чужд флаг, 48 са с регистрирани договори за извършване на посредническа дейност. Сред тях са русенските “Агенция Лъки М”ЕООД /с договор/ и “Вип Шип”ООД, софийската “Юзит Калърс България”ООД /с офис и в Русе/.
 Сред останалите регистрирани посредници за набиране на българи за работа зад граница русенски са “Литера”ООД, ЕТ”Минчо Минчев”, “СЛО-62”ЕООД “и “Вип Шип”ООД. Свои представителства в Русе имат “Юзит Калърс България”ООД, “Консулта Рисорсинг България”ЕООД и “Джобтайгър”ООД, “Интеграл Уърк енд Травъл”ООД. За чужбина посредници са още “Еуроп Уъркърс Интерим”ООД-гр.Бяла, “Силмит Сервиз”ООД–Силистра, "Стравс България"ООД /с.Великденче, община Омуртаг, с офис в Търговище/ и ”Мегаконтакт-България”ООД-Разград. В Разград с офис е “Метропол”ООД /седалището на фирмата е в с.Веселина, община Лозница/. За кои конкретни страни ще набират работна сила тези посредници ще стане ясно след като те регистрират в АЗ посреднически договор със съответен чужд работодател за набиране и предлагане на кандидати с определени професии.
Актуализирания списък на регистрираните посреднически фирми - с номерата и датите на издадените удостоверения, адресите и телефоните им, всеки заинтересован може да намери във всяко бюро по труда в страната и в интернет страницата на АЗ /www.az.government.bg/. Там е публикувана и Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа /ДВ, бр.49/2003 г., изм. - ДВ, бр.52/2006 г. и бр.22/2010 г./.

Източник: Д РСЗ - Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 25 Май 2018 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...