Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » „Зелена врата” ще обиколи русенските училища с творби на децата от екоклуб „Ела” към Международно дружество "Е. Канети"
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

„Зелена врата” ще обиколи русенските училища с творби на децата от екоклуб „Ела” към Международно дружество "Е. Канети"

31 Август 2011 13:55:08

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Пътуваща изложба, наречена „Зелена врата”, ще обиколи русенските училища с творби на децата от екоклуб „Ела” към Международно дружество Е. Канети". В продължение на 12 дни участниците в Лятното детско екоучилище научиха повече за богатствата на Земята, биоразнообразието, замърсяването и унищожаването на околната среда, както и за изчезналите и застрашени видове в резултат на човешката дейност.


Всеки ден децата прилагаха усвоените знания в художествено-творческа и приложна дейност. Така създадоха зоолексикон на животните от различни природни зони, работиха с естествени материали и сътвориха каменни създания и рисуваха с пясък и сол, върнаха се в миналото и създадоха свой динозавърски зоопарк, а след това прескочиха години напред и проектираха зеления град на бъдещето, конструираха собствена пречиствателна станция, произведоха рециклирана хартия, от която направиха красиви картички. Участниците в занятията, които се проведоха съвместно с Окръжна библиотека „Любен Каравелов”, завършиха своето обучение с екосъстезание. Част от иновативните творби на малчуганите ще бъдат изложени в библиотеката.


Това е третата инициатива на Детския екоклуб „Ела” към Дружество "Е. Канети". Тази година дейността е част от проект за екологично образование „Човек, технологии, околна среда” с финансовата подкрепа на немските фондации ДБУ и "Реновабис".Източник: МД "Е. Канети"


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...