Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » 26 българи заминават на Олимпиадата по Интелектуални Спортове в Пекин
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

26 българи заминават на Олимпиадата по Интелектуални Спортове в Пекин

29 Септември 2008 05:59:37

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Представителите на Организационния комитет за Олимпиадата по Интелектуални Спортове от българска страна и членове на делегацията от общо 26 души, които заминават там Евелина Керчева /BMST - Русе/, Т. Недев и Йони Лазаров - ръководител на Българската Го асоциация представиха събитието днес. То ще продължи от 3 до 16 октомври в Пекин.

Първи Световни/Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове в Пекин - 1st World Mind Sports Games /1st WMSG/ ще се проведат с посредничеството на International Mind Sports Association (IMSA), със седалище Париж, Франция.
IMSA обединява: World Bridge Federation – www.worldbridge.org
World Chess Federation – www.fide.com
World Draughts Federation - www.fmjd.org/
International Go Federation – www.intergofed.org
Българска Федерация по Шахмат (БФШ) - www.chessbg.com
Българска Бридж Федерация Бридж (ББФ) - www.bgbridge.org
Българска Го Асоциация (БГА) – www.bga.bg. Играта Го е най-старата интелектуална игра, изобретена в Китай преди около 4000 години.

Посланието от Организаторите е: "Първи Световни/Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове , упълномощени от Международния олимпийски комитет, наследяват и продължават неспокойния спортен дух, разчитайки на мъдростта, и така създават по-големи възможности. Тези игри на високо равнище дават нов шанс за международен обмен и са нов етап за всички партньори."

На база на основната идея „Цивилизацията има различен произход, мъдростта няма граници” Комитетът по организацията на Първите Световни/Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове предоставя на всички партньори разнообразни възможности за публичност и реклама, за да свърже взаимно идеята за мъдрост с корпоративната култура и за да осигури успеха на Първите Световни/Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове. Около 2500 спортисти и 600 официални гости от 150 страни и региони се събират там. Българите са общо 26. Антоанета Стефанова и Веселин Топалов ще представят България на турнира по шахмат. 17 участника по бридж изпраща ББФ, вкл. юношеския ни национален отбор. 7 са хората от Българската ГО асоциация.

Русенците са общо 3-ма, като те отиват там без съдействието на спонсори.

/на снимката - момент от пресконференцията днес/Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 19 Януари 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...