Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Икономика » "Гранд плаза" в Русе ще се управлява от "Корект проект" и "Томпсън Кол"
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

"Гранд плаза" в Русе ще се управлява от "Корект проект" и "Томпсън Кол"

07 Август 2008 12:09:25

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Международната компания за управление на проекти Thompson Cole стъпи на българския пазар на имоти чрез сключеното изключително представителство за България с консултантската компания Корект Проект. Двете компании се представиха за пръв път съвместно по време на изложението за недвижими имоти и градоустройствено планиране BalPEx от 18 до 20 април в Интер Ескпо център, София.

Thompson Cole стъпи на българския пазар, като очаква значителни инвестиции в региона и има намерение за трайно сътрудничество и присъствие на този динамичен пазар. „Ние вярваме, че Югоизточна Европа е регион, който ще има устойчиво развитие”, заяви преди 5 месеца Тони Константинидис, главен оперативен директор за международните пазари в компанията. Според него, България, с новопостроеното летище София, бързоразвиващата се комуникационна инфраструктура и качеството на техническите специалисти в страната, осигурява идеална база за създаването на централа на представителство за региона.


Thompson Cole притежава 27 години опит като консултант на пазарите в Европа, Средния Изток и Карибския басейн. В момента групата управлява проекти с РЗП от над 3 млн. кв. м. Сред тях са The Imperial Towers в Мумбай (Индия) – жилищен комплекс от две 60-етажни кули, Damac Park Towers в Дубай (ОАЕ) – комплекс от две кули с жилищна, офис, търговска и паркинг част, а също Kingdom Centre в Риад (Саудитска Арабия), която със своите 300 метра е една от най-високите сгради в Близкия Изток. Сред проектите на Корект Проект са две офис сгради на инвеститорите Хис Холдинг и Екс Ес Пропърти на територията на Резиденшъл Парк София, изграждане на централен офис на Банка ДСК в центъра на столицата, офис сграда на Енко Вендинг и др.

Сега двете фирми започват работа по съвместен проект за управление на комплекс "Гранд плаза" в Русе. Проектът е разположен върху терен от 36 дка и съчетава Универсална спортно-зрелищна зала и шоуруми – 25.000 кв м., Търговско-развлекателен център и подземни гаражи – 89.000 кв. м., Бизнес център – 14.000 кв.м и Хотелски Комплекс – 13.000кв. м.

„Гранд Плаза” е уникален за България комплекс, съчетаващ няколко функционалности в себе си. Богатият опит в изграждането на обекти в Европа, Близкия Изток и Карибския басейн ще спомогне за превръщането на комплекса във важна част от социалния и бизнес живот на град Русе.

Гранд Плаза притежава потенциал да се превърне в емблематичен за целия регион комплекс, а именно Томпсън Кол има значителен опит при реализиране на такъв тип проекти”, заяви Тони Константинидис, Главен оперативен директор на британската компания.

„За нас е предизвикателство да поемем проект-мениджмънта на този мултифункционален и зрелищен комплекс, който ще привлича посетители не само от града, но и от региона и съседните страни,” каза инж. Христин Хараланов, Управител на ”Корект Проект”. „Всяка част от комплекса допълва останалите, като те взаимно подпомагат функционирането си и увеличават стойността на целия проект.”Източник: RI и Томпсън Кол


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...