Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » 7 номинации за националната награда "Елиас Канети"
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

7 номинации за националната награда "Елиас Канети"

18 Август 2005 09:54:24

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Учредителите на литературното отличие за белетристика и драматургия "Елиас Канети" съобщиха, че са разгледани 29 кандидатури за наградата. Комисията под председателството на акад. Вл. Зарев определи шест номинации за белетристика и една - за драматургия.
Номинирани са В. Мутафчиева за романа "Не/бивалици", Г. Гроздев - "Плячка", А. Вагенщайн - "Сбогом Шанхай", М. Русков - "Джобна енциклопедия на мистериите", К. Илиев - "Поражението", Е. Видински - "Картографии на бягството" и пиесата на К. Донев "Почивен ден". 
Три от творбите са кандидати за наградата "Български роман на годината" .

Името на първия носител на националната литературна награда "Елиас Канети" ще стане известно в навечерието на Деня на народните будители /1-ви ноември/.

Наградата на името на родения в Русе световноизвестен писател-нобелист е учредена тази година от община Русе в чест на 100-годишнината на Е.Канети. Отличието ще се присъжда на две години на автори - белетристи и драматурзи, за стимулиране на националния литературен процес в духа и идеите на писателя-хуманист и за утвърждаването на Русе като културен център.Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 23 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...