Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Паметна плоча на загиналите във войните откриха официално в Борисово днес
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Паметна плоча на загиналите във войните откриха официално в Борисово днес

06 Май 2008 14:39:30

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Тази сутрин /6 май 2008 г./ в 10.30 часа в центъра на село Борисово /община Сливо поле/ по повод Деня на храбростта и въоръжените сили бе открита паметна плоча на загиналите местни жители във всички войни от Освобождението на България насам. Монументът бе възстaновен със средства и по инициатива на кмета на населеното място, който бе издигнат от ПП „ГЕРБ”, Илиян Илиев. Негов създател е друг член и симпатизант на партията – Билян Христов. Тържественото събитие бе уважено от областния координатор на ПП „ГЕРБ” – Русе Пламен Нунев, общинските съветници в Сливо поле на най – голямата дясна политическа сила в страната и региона ни, десетки млади и възрастни борисовчани. С изпълнение на националния химн започна празникът. Г-н Нунев и г-н Илиев откриха мемориала с имената на 39 загинали войници и офицери от Борисово. В словото си областният координатор отбеляза: „Чест е за жителите на село Борисово в този светъл ден, че почитат паметта на своите предци, паднали за свободата на отечеството ни, пред този нов паметник”. Множеството на колене в продължение на минута отдаде увжението си, а деца от училище „Кирил и Методий” изпълниха патриотични песни и стихове.

/на снимката - момент от откриването на плочата/Източник: Пресцентър ГЕРБ - Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 23 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...