Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Икономика » Амброзио Йорданов: "Приетият процент комисионна е 3 %"
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Амброзио Йорданов: "Приетият процент комисионна е 3 %"

11 Октомври 2007 13:45:28

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Днес управителят на imoti.net Амброзио Йорданов коментира пред RuseInfo проблеми, свързани с агенциите, продажбите на недвижими имоти и лицензирането им.

RI - Г-н Йорданов, какви са най - често срещаните проблеми в Русе в този бранш?

- Те имат проблеми и наболели въпроси. Сред тях са въпросите за некоректността помежду им, некоректността между клиент и брокер...

RI - Дайте конкретни примери за града, ако обичате.

- Важен е проблемът с некоректните оферти, които пускат някои брокери. В момента има бум на продажба на пазара на имота. Хора, които не са били брокери, се втурват в тази професия и правят нередни неща по отношение на клиенти и техни колеги.

Удар под кръста е в комисионната. Приетата е 3 процента. Те обаче я намаляват  на 1 %.

Някои ползват офиси, които са някакво бюро в маза. Без всякакви условия в момента правят облика на тази професия, като така и вредят.

RI - Какви предложения има?

- Има предложения да стават офертите коректни и актуални. Понастоящем в imoti.net имаме машина, като под всяка оферта клиентът може да запише коя е некоректна. Посланието не излиза на сайта, а само при администраторите. Неактуалната оферта се счита за проблемна и се обаждаме на съответната агенция да я свали. Обикновено ги свалят. Машината всяка седмица сваля некоректните оферти, като брокерите се принуждават да ги обновяват.

Ако не се подновят - изчезват. Това е мярката при нас за изтекъл срок.

По отношение изкуствено увеличение квадратура или намаление на цена, за да се привлекат клиенти, или даване на оферта в друг, по - скъпо платен квартал, имаме support-и.

На ден се чистят между 3 и 5 000 оферти от такова естество. Не всеки път успяват, защото в сайта ни са към 200 000 оферти...

RI - Как виждате лицензирането в България?

- Лицензирането на брокерите за недвижими имоти у нас започва с влизането в ЕС, защото...

RI - Законодателна инициатива има ли?

- Законодателна инициатива все още няма. Има национално сдружение за недвижими имоти, което отдавна се опитва да лансира идеята. То обаче не се е откъснало от сделките, за да го направи.

в. "Утро" - Какъв процeнт от сделките стават през Internet?

- В момента в София около 30 % от офертите се намират от потребители в нашия сайт. В Интернет в момента са много повече... В провинцията нямам точен поглед. В сайтовете се намират 50 % от всички оферти.

RI - Кажете няколко думи за румънска инвазия на пазара у нас?

- В момента има българска инвазия в Румъния, тъй като към края на този месец в Букурещ ще има изложение на брокери, където те ще представят оферти. В румънската преса миналата седмица имаше коментари за българския успех и брокери. Причината е, че цените у нас са ниски. Например 1 м2 в Букурещ струва близо 3 пъти по - скъпо отколкото в София...

В Русе също се купува. Например на бул. "Скобелев". Има собственици на магазини...Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 20 Април 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...