Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Румъния » Автомобилите втора ръка стават хит в Румъния
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Автомобилите втора ръка стават хит в Румъния

27 Април 2007 12:06:47

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Таксата за първа регистрация на автомобил в Румъния в момента варира от 140 евро за нов автомобил до 7000 евро за втора употреба, внос от чужбина. Подобни такси са в противоречие с правилата в ЕС и Румъния е заплашена от съд. Това налага преразглеждането им и драстичното им намаляване, като ще остане правилото тези, които замърсяват повече да плащат повече. Таксата е защитна бариера срещу евтиния внос от Западна Европа, толкова популярен в България, особено след приема в ЕС. Във връзка с предстоящите промени, местния производител на автомобили "Дачия" предупреди, че продажбите му ще спаднат двойно, ако тази защитна такса бъде премахната. Румънците, които в момента искат да закупят по-евтино автомобил на старо, често прибягват до резервни варианти, като регистрират колите си в други държави от ЕС, включително и в България. Подобна е практиката и други държави от ЕС, например Полша.

Източник: RI и BBJ


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 20 Октомври 2018 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...