Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов влязоха в националния изпълнителен комитет на ВМРО
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов влязоха в националния изпълнителен комитет на ВМРО

26 Март 2007 13:08:27

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Новоизбраният Национален изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение е в състав: председател Красимир Каракачанов-Русе, зам.-председатели Бойко Ватев, Борис Ячев, Николай Кънчев, главен секретар Мирослав Мурджов и членове Ангел Джамбазки, Иван Стоянов, Милен Михов, Искрен Веселинов-Русе, Юлиан Ангелов-Русе, Илко Илиев, Костадин Костадинов, Илко Илиев.

Стефан Бучаков и Галин Григоров от Русе са членове на Националния съвет на ВМРО заедно с Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов. Асен Даскалов беше избран за член на Контролната Комисия на ВМРО. Ресенци отнова заеха подобаващо място в ръководните органи на ВМРО пожелаваме им плодотворна работа и успех за реалезирането на българската кауза и идеите на ВМРО.

ІІ конгрес на ВМРО – Българско национално движение приключи своята работа, като избра ново ръководство и одобри програма за бъдещата дейност на партията.

Делегатите се обединиха около идейната програма „За българите – ВМРО”, която дава решение на три основни въпроса:

Кои сме ние от ВМРО
ВМРО – БНД не е нито лява, нито дясна партия. ВМРО – БНД е национална партия ЗА БЪЛГАРИТЕ.
Ние ще си сътрудничим на местно и национално ниво с всички партии и организации, без значение от мястото им в политическата симетрия или асиметрия, които подобно на ВМРО – БНД поставят националните приоритети пред партийния си интерес. Наш основен противник са етническите партии и онези сили, които рушат националното единство на българската нация или реализират сепаратистки идеи.

Как ще решим проблемите на България
На първо място е нужно приемането на национална доктрина, която да посочи целите и задачите пред българските политически партии. Възможно най-бързо предприемане на мерки, относно демографската ситуация в страната. Насърчаване на раждаемостта чрез данъчни облекчения за млади семейства за отглеждането, възпитанието и образованието на деца. Привличане на семейства с българско национално самосъзнание от Бесарабия и Молдова. България е страна бедна на природни богатства, затова според нас е нужно основния ресурс, в които да се инвестира да е човешкия фактор.
Насочване да допълнителен ресурс към образованието, което да е изцяло пазарно ориентирано. Преминаване към формулата учение през целия живот.
Един от настоящите въпроси на българското общество е състоянието на здравеопазването. Нашето виждане по разрешаването на този въпрос е свързано с промяна в системата на здравно осигуряване. Въвеждането на допълнителни стълбове, чрез здравно осигурителни фондове, както и чрез разбиване монопола на здравната каса. Запазване на солидарният принцип, но и въвеждането на модел за лично натрупване като гаранция за по-качествено здравеопазване.
Сериозният проблем със сигурността на българските граждани ние виждаме решен чрез въвеждане на възможността за неизбежната самоотбрана, възможност дадена и от Българската конституция. Изграждане на Национална гвардия като втори стълб на системата за сигурност. Формирование изградено на доброволен принцип, но ефективно като възможност за действие при регионални и локални конфликти, бедствия и аварии.
Силата на регионите, възможностите които дават като решение на местни проблеми и ползването им в национален мащаб. Ще продължим да работим за пълната децентрализация на общините, въвеждането на второ ниво на местно самоуправление, избор на областни управители. Разработването на опростен механизъм за провеждането на местни и национални референдуми, като възможност хората все повече да имат реална възможност да участват при вземането на решения, които касаят тях.

Каква е политическата цел на ВМРО - БНД
ВМРО – БНД си поставя за задача да има самостоятелна парламентарна група и участие в следващото управление (на всички нива) с цел изграждане на една друга България – национална, силна и отговорна, един от факторите в ЕС и лидер на Балканите.

Източник: ВМРО-Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 23 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...