Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Икономика » "Русе РК" ще изгради инсталация за оползотворяване/обезвреждане чрез пиролиза на излезли от употреба гуми върху терен на "Руболт"
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

"Русе РК" ще изгради инсталация за оползотворяване/обезвреждане чрез пиролиза на излезли от употреба гуми върху терен на "Руболт"

28 Декември 2016 19:21:40

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

"Русе РК" ООД ще изгради инсталация за оползотворяване/обезвреждане на излезли от употреба гуми чрез термична конверсия в безкислородна среда /нискотемпературна пиролиза/. Фирмата е наемател на терен със собственик "Руболт", като площта, която ще бъде ползвана в халето е 1040 м2 в Западна промишлена зона. По проспектни данни, капацитетът на инсталацията ще е 6000 тона годишно оползотворени ИУГ при 300 работни дни непрекъснат режим на работа или 20 тона на ден. Предвидена е реконструкция на халето и изграждане на нови фундаменти за отделните съоръжения на инсталацията.
На изхода на инсталацията ще се получават отпадъци:
- 35- 40 % или средно 2085 тона на година твърд въглероден остатък,
- 40 - 45 % или средно около 2700 тона на година кондензирано пиролизно масло,
- 10 % или средно 600 тона на година пресовани стоманени телове,
- 10 % или средно 600 тона на година въглеводороден пиролизен газ - използва се като гориво за изгаряне в пиролизната инсталация за собствени нужди,
- 0.25 % или 15 тона на година сяра.

Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 17 Януари 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...