Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Румъния » Първият ден на Коледа в Гюргево
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Първият ден на Коледа в Гюргево

25 Декември 2016 17:23:24

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Astăzi, 25 decembrie 2016, în ziua măritului praznic al Naşterii Domnului, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor veniți într-un număr foarte mare, amintind de importanța acestei sărbători care trebuie să schimbe fiecare suflet în parte, urmând exemplul Pruncului Iisus, care prin Nașterea Sa a adus bucurie la toate neamurile. „Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, sublimul dar pe care Dumnezeu Cel în Treime închinat şi mărit l-a făcut creaţiei Sale, este acum un minunat prilej de a aduce prinos de mulţumire şi recunoştinţă Preasfintei Treimi pentru opera de mântuire realizată de Fiul lui Dumnezeu întrupat: „Căci aşa a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul - Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică" (Ioan 3, 16). Totodată, Preasfinția Sa a arătat că nu este ceva întâmplător că minunatele colinde de Crăciun sunt cântate de glasurile nevinovate ale copiilor. „Totul are un înţeles adânc şi, în acelaşi timp, duios. Faptul că Fiul lui Dumnezeu a procedat la opera Sa de mântuire, născându-Se mai întâi ca un copil, cu toată gingăşia şi cu toată sensibilitatea unui prunc, este un adevăr cu un ecou deosebit de puternic şi impresionant în inimile copiilor. Psalmistul David a prezis iubirea copiilor faţă de Domnul Iisus: „Din gura pruncilor şi a celor ce sug se aduce laudă" (Psalmul 8, 2). De aceea, ne dăm seama cât de potrivită şi educativă este predarea învăţăturii Domnului în şcoli şi licee. După 2000 de ani de creştinism, Mântuitorul rămâne acelaşi Model al Învăţătorului Desăvârşit. În continuare, Chiriarhul nostru a transmis creștinilor urări de sănătate, zile senine și fericite, întru mulți, buni și rodnici ani. În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Giurgiului a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele Ștefan Moisei și pe părintele Alexandru Stroe, preoți slujitori la Catedrala Episcopală din Giurgiu. La final, credincioşii prezenți au primit Pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului şi iconiţe.

Източник: EG и RI


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 17 Януари 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...