Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Откриха обновената сграда на АГ "Гео Милев" Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Откриха обновената сграда на АГ "Гео Милев" Русе

10 Ноември 2016 12:55:20

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Днес, 10.11.2016 г., в аулата на АГ „Гео Милев“ беше открита ремонтираната и обновена сграда на Английската гимназия по проект „Красива България“. На събитието присъстваха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, народните представители от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, гл. координатор на проект „Красива България“ арх. Валерия Ботева, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова, изпълнителният директор на Агенция по заетостта Драгомир Николов, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, юристът на проект „Красива България“ адвокат Лидия Кулаксъзова, регионалният координатор на проект „Красива България“ Емил Сарафов, началникът на Регионален инспекторат по образование Димитър Райнов, директорът на АГ „Гео Милев“ Адриана Митова, общински съветници, преподаватели, членове на училищното настоятелство и гости.
След освещаването, извършено от отец Марин, и благодарствено слово на директора г-жа Митова, г-н Стоилов се обърна към присъстващите: „Английската гимназия е сред елитните училища в страната. Благодаря на министерството за подкрепата - заедно направихме този изключително важен ремонт с условия за учене, които да отговарят на европейските стандарти. Днес е един хубав ден за Русе и за АГ „Гео Милев“ – нашият град става все по-красив.“ Кметът се ангажира да бъде преасфалтиран вътрешния двор и да се изгради функционално игрище за спорт.
„За мен е голямо удоволствие да бъда с вас тук. Най-важното е в 21-ви век вие да учите в нормална и хубава среда. Вие сте шампиони и съм сигурна, че с новите условия ще имате още по-добри резултати“, заяви министър Русинова, която е била възпитаник на Английска гимназия, носеща същото име в Бургас. В края на церемонията министър Русинова, кметът Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев и директорът на училището г-жа Митова прерязаха лентата на обновената гимназия.
Общият бюджет на проекта е 293 027 лв., от които финансиране от МТСП - 99 981 лева, а останалите - собствен принос на Община Русе. Строително - ремонтните дейности са свързани с подмяна на външната дограма, ремонт на фасадите и ремонт на покрива, всичко на стойност 244 393,40 лв.
 
По-рано днес кметът Пламен Стоилов проведе работна среща с министър Зорница Русинова, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, областния управител Стефко Бурджиев, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова, изпълнителния директор на Агенция по заетостта Драгомир Николов, зам.-кмета Иван Григоров и директора на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева.Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 17 Януари 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...