Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Икономика » В Русе се проведе дискусия на тема: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

В Русе се проведе дискусия на тема: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“

16 Септември 2016 11:12:38

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

В зала „Европа” на Доходното здание се проведе дискусия на тема: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“. /на снимката днес/ Събитието се организира от ICT Media, Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и се проведе с домакинството на община Русе.

Road Show 2017 г.: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, започна с пилотен проект в град Русе, а през 2017г. има амбициите да продължи в градовете Бургас, Варна, Добрич и Велико Търново. Дискусията има за цел да създаде предпоставки за развитие на съответния регион, посредством подобрение на бизнес климата в него. Целта е обсъждане възможностите за взаимодействие между местната власт, местните академични среди и бизнеса за осигуряване на преференциални условия към инвеститорите в конкретните региони, намиране на подходящи местни кадри за нуждите на бизнеса и стимулиране конкурентоспособността на компаниите от индустриалните сегменти чрез аутсорсинг и ИКТ.

На събитието присъстваха представители на община Русе и по-малките населени места в региона, академично ръководство и декани от Русенски университет „Ангел Кънчев“, директори на гимназии в областта, местният бизнес, изпълнителни директори на големите компании в региона и други. Лектори в дискусията бяха д-р Страхил Карапчански, заместник-кмет „Европейско развитие“, община Русе, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет, град Русе, проф.д-р Велизара Пенчева, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Олга Стоичкова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България, Станимир Николов, член на УС на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България и Верка Петкова, мениджър Офиси и логистични площи, Colliers.
Д-р Карапчански презентира възможностите, които предлага общинска администрация за стимулиране развитието на аутсорсинг сектора в дунавския регион. Той представи някои от разработените стратегии, като заяви, че с поставянето на реалистични цели за следващите години, развитието и утвърждаването на клъстера е гарантирано. По негови думи стана ясно, че Общината подкрепя аутсорсинг индустрията и всяко начинание, което е в полза на града, защото Русе има потенциал и желание да се развива. Сред обсъжданите теми на дискусията бяха още възможностите, които предлага Русенски университет „Ангел Кънчев“ за създаване на квалифицирана работна ръка, перспективите, които бизнеса предлага пред младите специалисти и др.

По данни на Българската аутсорсинг асоциация, аутсорсинг секторът в България се развива все по-успешно. Много родни компании са носители на престижни европейски и световни награди, показват проучванията на БАА. От изключително значение са две отличия, които страната ни получи – Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината, с която Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA) удостои България през 2015 г., както и наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за България като аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г.

Развитието на инвестиции в бизнес сгради бележи ръст в последните години. Все повече професионални инвеститори се насочват от столицата към развитите областни градове. Това ще даде възможност на компании да намерят подходящи пространства със съответното качество в тези градове и да развият дейност извън София.  Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България работи активно за налагане на високи стандарти в сферата и за това да покаже реалните бизнес ползи от интелигентното инвестиране в сгради. От създаването си през 2013 г. досега в нея членуват над 25 дружества, собственици на бизнес сгради с РЗП над 600 000 кв.м., находящи се в Република България.

Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 20 Април 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...