Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Награди от състезания в Македония и Румъния за учениците на МГ „Баба Тонка” Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Награди от състезания в Македония и Румъния за учениците на МГ „Баба Тонка” Русе

17 Ноември 2015 11:40:49

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

С едно второ, едно шесто място и специална награда за нестандартно мислене се завърнаха възпитаници на МГ „Баба Тонка”-Русе от Третата олимпиада по експериментална физика ЕРО 3в Македония. Фонд „Математика на бъдещето” подпомогна участието им в надпреварата, която се проведе от 30 октомври до 1 ноември в гр. Куманово.

Матю Машков от VІІ „а” клас спечели ІІ място във възрастова група 7 – 8 клас. Радослав Димитров от ХІ „а” клас завоюва VІ място във възрастова група 11 – 12 клас. Със специална награда за нестандартно мислене беше удостоена Симона Тодорова от Х „а” клас. Учениците решаваха експериментална задача по физика, свързана с електрични явления. Ръководителят на групата Диана Йорданова – старши учител по физика и астрономия - се включи в квалификационен курс за решаване и съставяне на експериментални задачи по физика.

Трето място и специална награда от Международното състезание Robochallenge 2015 в Букурещ, е поредното признание за учениците и преподавателите от Русенската математическата гимназия. Участието на Васил Атанасов от XII „в” клас и на Ивайло Петков от Х „г” клас от Клуба по роботика в надпреварата също беше подпомогнато от Фонд „Математика на бъдещето”. Те се включиха в състезанието под ръководството на Донка Симеонова – старши учител по информатика и информационни технологии. В международната надпревара от 30 октомври до 1 ноември участваха младежи с изявени интереси в областта на роботиката. Тя бе организирана от Факултета по електроника, комуникации и информационни технологии на Букурещкия университет. Учениците от МГ „Баба Тонка” бяха част от съвместен отбор със студенти от Русенския университет.Източник: МГ „Баба Тонка” Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...