Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Наградиха победителите във видеоконкурса „Моите будители” в МГ "Баба Тонка" - Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Наградиха победителите във видеоконкурса „Моите будители” в МГ "Баба Тонка" - Русе

30 Октомври 2015 11:26:45

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Победителите във второто издание на видеоконкурса „Моите будители” бяха наградени днес. Инициативата е на Фонд „Математика на бъдещето” и МГ „Баба Тонка” – Русе , в партньорство с книжарница „Хеликон”. Надпреварата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители и има за цел да фокусира вниманието на младите хора, по интересен и увлекателен за тях начин, към съвременните будители.

Тази година в конкурса участваха 11 възпитаници на гимназията със 7 клипа. Проектите бяха оценявани от жури в състав: Митко Кунчев – директор на МГ „Баба Тонка” и членове Младен Любенов – гл. редактор на вестник „Утро” и Мирослав Стойчев - режисьор в БНТ 2. Гост на церемонията на награждаването бе председателят на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” Иван Иванов.

Първо място спечели клипът на Тонина Такова от XI „д” клас.

Второто място е за клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас.

Третото място си поделиха клиповете на Волен Кръстев от V клас и Елеонора Лясковска и Мария Ташкова от Х „б” клас.

Тази година беше учредена и награда на учениците. Със съдействието на Ученическия съвет към МГ „Баба Тонка”, в гласуването се включиха 260 възпитаници на гимназията. С 93 гласа, те избраха за свой фаворит клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас.

Всички участници в конкурса получиха грамоти и книги от книжарница „Хеликон”, а победителите и парични награди, осигурени от Фонд „Математика на бъдещето”.


Източник: МГ - Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...