Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Тестов електробус се движи вече по линия № 27 в Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Тестов електробус се движи вече по линия № 27 в Русе

22 Август 2015 10:59:56

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Тестовият чешки електробус дойде на проби и в Русе. За това писа RuseInfo преди повече от месец. След градове като Велико Търново и Пазарджик, Русе е поредната спирка на иновативното возило. Новият автобус не нуждае от контактна мрежа, за разлика от тролейбусите, поради което експлоатационните му разходи са по-ниски. /на снимката днес/

С едно зареждане през нощта може да измине между 180 и 220 километра с пътници, а когато е празен и над 250 километра, по данни на представителят на фирмата-производител за България. Разходът за 100 километра възлиза на около 20 лева. Цената му е 800 хиляди лева, като от чешката компания предлагат гъвкави схеми на разплащане.

Много градове в Западна Европа се отказаха от тролейбусният транспорт, като избраха именно електробусите като алтернатива.Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 22 Февруари 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...