Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Министър - председателят Бойко Борисов откри „Булстрад Арена“ в Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Министър - председателят Бойко Борисов откри „Булстрад Арена“ в Русе

23 Юли 2015 20:40:47

Министър - председателят Бойко Борисов откри „Булстрад Арена“ в Русе
Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Министър - председателят Бойко Борисов откри „Булстрад Арена“ в Русе. /на снимката и видеото/ Той преряза лентата заедно с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, инвеститорите братята Пламен и Атанас Бобокови, министъра спорта Красен Кралев, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, министъра на спорта на Румъния Габриела Сабо, директорът на "Булстрад" Румен Янчев в присъствието на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Светлана Найденова, народният представител от Монтана Десислава Атанасова, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, областния управител Стефко Бурджиев, мениджърите на съоръжението Борислав Велков и Иван Драндийски и др.
Преди няколко години в София нямаше нито една спортна зала, каза премиерът Бойко Борисов. Във втория по големина град Пловдив, също нямаше нито една спортна зала. Във Варна Господ ни е спасил, че не е паднала. В Русе нямаше, в Бургас няма, добави той. Той покани присъстващите на 30 август за откриването на залата в Пловдив. Подготвя се целият капацитет на варненската зала, за да се проведе Световната лига октомври, каза премиерът. „В Ботевград има, в Сливница има, в Свиленград има, в Стара Загора има”, каза още Борисов. Той коментира, че в последните години са направени много зали къде по-малки, къде по-големи, в училищата, университетите.Залата бе осветена от Русенския митрополит Наум.Диджей парти постави по - рано днес началото на шоуто за откриването на "Булстрад Арена" в Русе. Разказвачът на приказки Ники Станоев очакваше най-малките въпреки горещото време със своите истории, като героите му оживяваха в картини, рисувани на момента. Имаше и изява на русенски музикални таланти.
В същото време състезатели от баскетболния клуб "Дунав" и треньори от школата даваха уроци на всички желаещи. За гостите имаше томбола с награди. За първи път в Русе се състоь и "Човекоджага" - футболно шоу, в което играчите се движат ограничено, почти както в познатата традиционна игра - джага.
В 18.00 часа посетителите прекрачиха прага на залата под тържествения съпровод на Общинския духов оркестър. В 20.30 часа започна концертът на Лили Иванова.
"Булстрад Арена" разполага с общо 5100 места, а при необходимост може да се използва и теренът, който е с капацитет за 2400 посетители. Под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали. Съоръжението разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и със седем луксозни VIP-ложи. Сред отличителните му функционалности е и неговата акустика. Благодарение на амфитеатралния дизайн, както и на факта, че това е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, звукът в нея ще е винаги безупречен. За това ще допринася и най-висок клас озвучително оборудване.
До края на годината в "Булстрад Арена" ще има 10 сериозни събития.Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 23 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...