Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Стартира записването за хакатон Ruse Hack 2015
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Стартира записването за хакатон Ruse Hack 2015

14 Май 2015 13:47:47

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Startup Factory съвместно с „Идеята МИ – Маркетинг/Реклама“ организира за първи път в Русе хакатон. От 29 до 31 май в Русенски университет, ще се проведе тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационни технологии и иновативни продукти.
Допустими участници са екипи от 2 до 4 човека, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително условие е поне един човек от екипа да бъде програмист без значение на нивото и опита в областта на софтуерни разработки.
Екипите ще работят на тема „Приложение за русенци и бизнеса в града“, като целта е да се създаде софтуерен продукт, който решава проблем на града или прави живота на русенци по-лесен и по-удобен. Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.
Хакатонът ще има важен принос за развитие на предприемаческата екосистема и ИТ общността в Русе. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.
Участниците няма да имат ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона - неделя 31 май - участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.
За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.
Генерален партньор и спонсор на събитието е Komfo. Хакатонът се организира с подкрепата на Русенски университет „Ангел Кънчев“
За повече информация и записване: http://www.startupfactory.bg/

Източник: "Идеята ми"


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...