Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Реализацията на проект "Първи срещи с науката" срещна седемгодишните с гимназисти от МГ "Баба Тонка"
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Реализацията на проект "Първи срещи с науката" срещна седемгодишните с гимназисти от МГ "Баба Тонка"

28 Април 2015 14:59:29

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Ученици от МГ "Баба Тонка" с удоволствие посрещнаха и занимаваха седемгодишни деца от ЦДГ “Радост“. Учителките им ги бяха довели в сградата на гимназията, за да видят къде учат и с какво се занимават учениците.
С решение на ръководството от Русенската математическа гимназия за пръв път тази година стартира проект „Първи срещи с науката“. Той е свързан непосредствено с малките деца. Инициативата цели децата от четвърта група на детската градина да бъдат запознати с постиженията на науката, намиращи приложение в учебния процес, уточни пред Ruseinfo.net г-жа Мариана Савева, пом. директор по учебната дейност в МГ “Баба Тонка“ в Русе.
Децата днес бяха разделени на две групи. Едната група разгледа добре оборудвания кабинет по биология. Малчуганите се настаниха удобно пред компютрите, а гимназистите с охота се запретнаха да се занимават с въвеждането им в забавния екран. Така неусетно гостите се запознаха с микроскоп, и това, което може да се види в капка течност, увеличено стотици пъти през окуляра му. Видяха също какво представлява интерактивната дъска.
Другата група бе отведена до кабинета с роботите. Там ги очакваха изненади, свързани с напредналите информационни технологии. Като начало, респектиращата водеща им показа как да се справят с идеята, заложена в една електронна екологично насочена игра. След няколкократните опити за децата настъпи най- очакваното - среща с истински роботи. На тях им бяха демонстрирани два от тях, направени от лего материали и програмирани от доста напредналите ученици от гимназията. И по детски имаха възможност да пипнат и наблюдават движенията им от страни.
С проектът „Първи срещи с науката“ учителите от МГ “Баба Тонка“ ще помогнат, като провокират интереса и развият любознателните качества на седем годишните към науката. Снимки - RuseInfo.netИзточник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...