Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ град Русе с нов проект „Забавна финансова грамотност за деца и младежи“
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ град Русе с нов проект „Забавна финансова грамотност за деца и младежи“

01 Юли 2014 14:19:42

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

В него са предвидени да бъдат обучени 150 деца и младежи от Русе и региона. Интересът към проекта е особено голям, тъй като до сега за участие в него са се записали близо 100 деца. Част от проекта могат да станат и студенти, основно по темата във връзка с кредитите, които могат да теглят, за да финансират образованието си. Като цяло, в проектът е предвидено да могат да се обучават три целеви групи: деца до 14 години, ученици до 19 години и студенти до 24 години.

Това е надграждане на първият проект, съдържащ в основата си същата идея и реализиран през 2013 година. С него Русенската библиотека стана една от 14 –те обществени библиотеки, получила безвъзмездна помощ от EIFL-PLIP и стана първата у нас, одобрена за финансиране по тази програма.

Реализирането на „Забавната финансова грамотност за деца и младежи“ ще се състои във времето от юни 2014 до юни 2015 година и ще се осъществява в специално оборудвани компютърни кабинети. Финансирането става посредством международна организация с нестопанска цел EIFL- Electronic information for libraries / Електронна информация за библиотеките/ по програма PLIP – Public Library Innovation Program/ Програма за иновациии в библиотеките/.

Основната цел на проекта е да бъдат получени първоначални финансови познания и изграждане на практически умения за ползване на мобилни приложения от деца и младежи.

Начинанието на Регионалната библиотека се осъществява в партньорство с фондация „Бистра и Галина“, Уни Кредит Булбанк и Нетуъркс- България, както и с подкрепата на Община Русе.

В началото на обучението си, всеки от участниците попълва т.н. входящ тест. Същото действие се повтаря при приключване на обучението. Така постигнатите резултати от обучението могат да бъдат проследени. Отделно, на участниците може да им бъде показано по - отговорно поведение към парите и умения да ги харчат разумно; да планират и спестяват доходите си; да придобият умения за правилен избор на продукти, отговарящи на личните им нужди, навици и най- важното придобиват увереност при ползване на съвременни технологии и услуги касаещи финансовия сектор.

По същността на проекта, днес говориха още зам.-директорът на Регионалната библиотека Силва Василева и нейни сътрудници Венета Константинова и Валя Караджова, пряко ангажирани с реализирането му.

Вижте част от представянето на проекта от директорът на Регионалната библиотека Теодора Ефтимова:Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...