Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Образователна игра – водач „По Дунавския Лимес“ ще се проведе днес с ученици в Историческият музей
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Образователна игра – водач „По Дунавския Лимес“ ще се проведе днес с ученици в Историческият музей

27 Януари 2014 10:34:24

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в РусеОбразователна игра – водач „По Дунавския Лимес“ ще се проведе днес, 27 януари 2014 г. (понеделник), от 14.30 часа в Историческия музей, пл. „Ал. Батенберг“ 3, с участието на ученици от СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ - Русе.

Занятието се осъществява по проект „Дунавският Лимес в североизточна България“ на Регионален исторически музей – Русе, с финансовата подкрепа на Американския научен център – София и фондация „Америка за България“. Занятията по образователния модул на проекта се реализират от музеен педагог по специално създадена за проекта игра-водач, чрез който участниците ще научат повече за римското наследство в североизточна България. Как се е образувала провинция Мизия и как е изграден Дунавския римски лимес са теми, представени във водача. Автор на текстовете към играта е археологът от Русенския музей Деян Драгоев.

В книжката –игра са включени за запознаване обектите в близост до град Русе: крепостта „ Нове“ до Свищов, „ Ятрус“ при село Кривина Русенско, „Сексагинта Приста“ и „Трансмариска“ до Тутракан, които са били една значителна част по римската фортификация по дунавската граница на Римската империя.

Част от участниците са от клуба по Русезнание към РИМ, както и ученици от СОУИНЕ “Фр. Шилер“ в Русе. В книжката има игри, които ще научат учениците да намират дадена находка и установяват нейният произход, като потърсят отговора сред изложеното в залите на музея.

 
 

Източник: РИМ-Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 20 Април 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...