Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Зам. - посланикът на Холандия въртя педали с русенци този следобед
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Зам. - посланикът на Холандия въртя педали с русенци този следобед

28 Март 2013 16:20:24

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Велоразходка и дискусия „ Велосипедът – транспорт на бъдещето“ са акцентите на двудневната българско-холандска инициатива „Всички на колело“ (Bike `em all), която започна днес в Русе.

/на снимката/ Велоентусиастите, сред които бе заместник-посланикът на Холандия Рини Бус, се събраха в 16:00 часа на площада пред Община Русе, а маршрутът, по който въртяха педали бе: Площад „Свобода“ - ул. „Славянска“ – Крайбрежен булевард - "Новия кей" - Музей на транспорта - Алея Роза – Младежки парк - Градината на розите - "Велоалея 1" - Альоша - "Велоалея 2" - Халите - “Цар Освободител” - Пантеона - “П.Д.Петков” и обратно на пл. “Свобода”. Дискусията е в зала „Св. Георги” от 18 часа.

Утре велотемата продължава с първото по рода си в града работно ателие „Мисли велосипедно“. Сред участниците са архитекти, урбанисти, общински съветници, проектанти на пътна инфраструктура и други професионалисти в областта на пътното движение. Те ще бъдат запознати с холандския опит за устойчива мобилност и превръщането на колелото в масово транспортна средство: обрат, който Холандия е постигнала през 70-те години на миналия век. Как холандският опит може да бъде приложен в България и конкретно в Русе ще е една от темите, които се очаква да бъдат засегнати в дискусиите на „Мисли велосипедно“.

„Мисли велосипедно“ (Think-Bike) в Русе е вторият от поредицата семинари, част от българско-холандската инициатива Bike `em all (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Първият семинар се състоя в началото на февруари в София, а следващият е планиран в Момчилград в края на месец май.

Работните ателиета „Мисли велосипедно“ са организирани от Сдружение Велоеволюция и Taofes, консултантска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество. Екипът, който организира „Мисли велосипедно“, е отворен за организирането им и в други градове на страната, където властите и организации на велоентусиастите имат интерес и желание да мислят и да започнат да действат велосипедно.

Bike `em all е финансиран от Холандското посолство в България.

Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 20 Април 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...