Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Д-р Петър Москов: Считаме, че е крайно време да се влезе в активен институционален и смислен диалог с протестиращите
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Д-р Петър Москов: Считаме, че е крайно време да се влезе в активен институционален и смислен диалог с протестиращите

22 Февруари 2013 15:01:52

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Днес в офиса на партия "Демократи за силна България" /ДСБ/ - Русе се проведе пресконференция, на която д-р Петър Москов, водач на листата на ДСБ и "Единство" в Русе за парламентарните избори през 2013 и д-р Теодора Константинова, общински съветник и председател на ДСБ-Русе предложиха конкретни, ясни мерки за изход от социалната кризаи направиха анализ на случващото се.
„Безкрайно учудване цари в политическата система на България. Този парламент трябва да произведе цял един пакет от законови мерки до края на разпускането му. Хората са излезли с искания за намаляване на цените на тока и са се прибрали с искания за промяна на системата. Търсят се конспиративни теории защо и как се е случило това. Ако една полическа, устройствена система на държавата не може да отговори на искания за това ние да можем да оцелем, да живеем, тя наистина е негодна и в този аспект исканията на хората за промяна са резонни. Ние от ДСБ и Единство продължаваме да предлагаме адекватни, разумни мерки. Липсата на отговор, липсата на задаване на пътна карта на протестиращите, които да видят решението на проблема вече за системна промяна е това, което ще задълбочи хаоса, ще ни вкара в месеци на гладни социални бунтове, ще доразкапе и без това несъществуващата в момента държава. Това означава, че всеки малък и средн бизнес, който не е доубит от кризата и грешните управленски решения ще бъде заличен, означава, че още 150 хил. фирми ще излязат на червено и ще спрат да съществуват. Това означава, че България наистина влиза в спиралата на националнсоциалистически бунтове и вероятно управление.”, заяви д-р Москов по време на днешната пресконференция. Той подчерта, че една държава е силна, когато нейните институции са силни и работят в полза на тези, които са ги избрали.
Д-р Москов подчерта, че на базата на двата документа-„Декларация на 41-то Народно събрание за преодоляването на социалната криза” и „24 идеи, които ще променят България” ДСБ и Единство счита, че е крайно време да се влезе в активен институционален и смислен диалог с протестиращите. „Знам, че моята позиция може да бъде приета с неразбиране, но това, което предлагаме ние е диалог с протестиращите тук на Русенска почва, в София, Варна, Бургас и т.н. Ние не сме хората, които искат да оглавяват протеста, ние не считаме, че това трябва да бъде партиен протест. Аз нямам място до г-н Веселинов или до местния лидер на „Атака”, защото не считам, че това не е протест, който политическа партия трябва да оглавява.”, допълни още той. Д-р Москов заяви, че работата на политическите партии е да дадат увереност на протестиращите хора как през механизмите на държавата техните искания стават изпълними, какъв е срокът за това и кой носи отговорността, защото това е нещото, което липсва и е неадекватно в протеста дотук.
„Този протест трябва да доведе до ясни параметри на промяната. Нашите параметри за промяна са предложените през 2002 „24 идеи, които ще промянте България” и които съвпадат със сегашните искания на протестиращите. Ролята на политиците е да пресрещнат очакванията, процесите и да спрат настъпилия хаос. Когато има хаос, който може би е дирижиран, който няма своето решенеи, гласа на разума остава назад. Ние ще направим всичко възможно гласът на разума да бъде чут. Ние ще декларираме нашите 24 предложения при консултациите на президента, които той ще свика днес и ще търсим, ще поканим протестиращите със всеки един български град на разговор, за да предложим отново това, което сме предлагали 2001г.”, стана ясно още в рамките на днешната пресконференция.
На въпрос на журналист дали, ако президентът даде служебно правителство на ДСБ и Единство те са готови за това, д-р Москов категорично отговори „не”. „Ние мандат в този парламент няма да приемем”, допълни още той.

Източник: В. Иванова, RuseInfo


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 24 Май 2018 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...