Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Лятната образователна програма на мeждународно дружество "Елиас Канети" завършва с обучение в Тутракан
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Лятната образователна програма на мeждународно дружество "Елиас Канети" завършва с обучение в Тутракан

04 Август 2012 09:35:55

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Направление „Гражданско образование” при Международно дружество „Елиас Канети” завършва своята лятна образователна програма с двудневно обучение на екипа по време на фестивала „Огненият Дунав” в Тутракан тази събота и неделя. Целта на обучението е да се направи оценка на постигнатото през летните месеци в Екоакдемията за младежи и детския Екоклуб „Ела”, който за поредна година обучаваше най-малките в Регионална библиотека „Любен Каравелов”, както и да се планират последващите дейности по проект „Човек, технологии, околна среда”.

По време на летните месеци Дружество Канети успя да обхване ученици от всички възрастови групи, като за най-малките в продължение на четири седмици през юни, юли и първата седмица на август бяха предложени интерактивни обучения, свързани с опазването на околната среда. Положителното бе, че в тези обучения по-големите ученици се включиха вече като доброволци, които да предадат своя опит натрупан в Екоакадемиите, които Дружеството организира от миналата година. Заниманията завършиха с екосъстезание, направа на пречиствателна станция и собствена картичка от рециклирана хартия, на която всяко дете написа личното си послание за опазване на околната среда. Освен това децата вложиха огромно старание, за да създадат зоолексикон, модел на своя град на бъдещето, динозвърски зоопарк, както и рисунки с природни материали. Наградата за тяхното трудолюбие ще бъде есенна изложба на творбите им в Регионалната библиотека.

Паралелно с тези занимания в Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом” се проведе лятна Екоакадемия за по-големи ученици (7-9 клас). В рамките на две седмици (края на юли и началото на август) две различни групи млади хора придобиха основни познания и умения в направленията екополитика и –медии, екотехнологии и екопредприемачество. Чрез интерактивни форми на преподаване, съчетаващи практически и теоретични елементи, както и посещения на терен (вестник „Бряг” и Регионална здравна инспекция) учениците получиха възможност чрез полезни занимания да разнообразят своето ваканционно ежедневие.

Източник: МД "Е. Канети" - Русе


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...