Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Продължава лятното екоучилище в РБ "Л. Каравелов" - Русе
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Продължава лятното екоучилище в РБ "Л. Каравелов" - Русе

13 Юли 2012 18:36:51

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

/на снимката/ В понеделник в Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе започва третото поредно лятно екоучилище на детски екоклуб ”Ела” към МД „Елиас Канети” – Русе, организирано през тази година. В продължение на една седмица, чрез различни игри, виртуални пътешествия, художествено-творческа и приложна дейност, децата ще се запознаят с теми, свързани с опазването на околната среда. По време на занятията участниците ще научат повече за с биоразнообразието, замърсяването на околната среда, изчезнали и застрашени животни и начините за опазване на природата. Те ще продължат да допълват детския зоолексикон, да създават рисунки от природни материали, ще се върнат в миналото и ще сътворят динозавърски зоопарк, а след това ще преминат години напред и ще проектират зеления град на бъдещето, ще рециклират хартия и на нея ще напишат своите послания за по-чиста околна среда.
Освен тези образователни занимания, са предвидени много игри на сред природата, с които организаторите се надяват да направят съвместната работа по-приятна и забавна.
Лятното екоучилище на екоклуб “Ела” се организира в рамките на Проект “Човек, технологии и околна среда. Чрез образование за устойчиво екологично развитие на Русе и региона".

Източник: РБ "Л. Каравелов"


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 21 Март 2019 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...