Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Новини » Регион » Центърът на Русе се напълни с восъчни фигури + снимки
Продажба на
употребявани автомобили

Увеличаване   Намаляване

Центърът на Русе се напълни с восъчни фигури + снимки

18 Декември 2006 15:01:24

Реклама
Русенски университет 2016 г.

Феремерски пазар в събота в Русе

Европейският културен център в Русе се оказа тесен да побере 30-те восъчни фигури на музея в Санкт Петербург. От 19 декември до 20 януари в Русе с работно време от 10 до 18 часа без почивен ден гостува изложбата на Музея на восъчните фигури в Санкт Петербург. Тази вечер се състоя официалното откриване на изложбата. В него участваха зам. областният управител д-р Искра Генева, Николай Тодоров и представител на ЕКЦ, множество гости, сред които и деца. В словото си по повод второто идване на изложбата в Русе д-р Генева пожела идеята да бъде създаден български музей на восъчните фигури да се сбъдне.

Бившият военен летец Николай Тодоров прикани русенци да видят участниците в Ялтенската конференция - Сталин, Чърчил и Рузвелт, Арнолд Шварценегер, "Бийтълс", Хитлер, Чарли Чаплин, Фреди Меркюри, Александър Втори - Цар Освободител, Мерилин Монро и др. Героите от анимационния филм "Шрек" и Хари Потър по традиция се радват на вниманието на малките русенци. По тази причина то е с по - здрава конструкция, за да могат желаещите да се снимат с него. Муцуната му е протрита от стотиците желаещи да проверят от какъв материал е направено.

Восъчните фигури на Васил Левски и Христо Ботев могат да се видят в изложбата в Европейския културен център-Русе. Те ще бъдат дарени дарени на държавата в лицето на музеите в Карлово и Калофер. В изработването на копията на българските патриоти са вложени 32 000 лева лични средства, също 14 месеца и половина труд. 4 месеца и половина е траяло проучването. Основните трудности са били заради противоречивите описания на Захари Стоянов и съпругата на Ботев. Дрехите са правени в училището по облекло в гр. Калофер. Илиците на реверите на Васил Левски са изследвани 14 дни. Това говори за внимателното отношение към подробностите.

Заради честите повреди при транспортирането се налагат спешни ремонти на фигурите с подръчни средства. Така например при гостуването в предаването на Ст. Т. Трифонов по - известно като "Шоуто на Слави" обслужващият персонал чупи пръста на Христо Ботев. Повреждане е Мерилин Монро и други от експонатите.

/на снимка 1 - Хр. Ботев и В. Левски, на снимка 2 - Участниците в Ялтенската конференция - Чърчил, Сталин и Рузвелт/Източник: Тази новина е добавена от RuseInfo.net Моля цитирайте източника на новината.


 Какво е e-mail бюлетин?

Още новини за деня ( 25 Май 2018 )
Няма добавени новини до момента.2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info
  Затваряне
Желаете ли да има ефекти на новините?
Да
Не
  Затваряне


Зареждане Loading...