Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Афиш » Спортни събития » "Дунав" тресна трансферна бомба с трансфер на Емилов
Продажба на
употребявани автомобили

 "Дунав" тресна трансферна бомба с трансфер на Емилов
22 Март 2006 08:12:13

Реклама

ФК "Дунав" направи трансферен удар преди идното дерби срещу "Спартак" във Варна. Бившият футболист на "Олимпик" /Тетевен/, "Берое", "Литекс", ЦСКА, "Черно море", "Марек" и "Спартак" /Плевен/ Росен Емилов ще носи фланелката на русенския тим за срок от година и половина. Успешните преговори между него и техническия директор Орлин Танов бяха финализирани към 12 часа вчера.

"Росен ще бъде картотекиран в петък, а ако Ферарио Спасов прецени, ще пътува с групата за мача във Варна", уточни Танов пред "Утро".

Ферарио искаше да има футболиста още през зимната пауза, но тогава трансферът пропадна.

Росен е роден на 3 август 1977 година, висок е 180 сантиметра и тежи 70 килограма. Той е атакуващ полузащитник. Справката за изявите му през есента с екипа на плевенчани сочи участие в 10 мача или общо 784 минути игра. Има едно влизане на терена като смяна, три пъти е напускал игрището без да дочака края на мача. Автор на 5 гола, 4 пъти е бил декориран с жълт картон.

Името на Емилов нашумя, когато стана шампион с "Литекс". После Димитър Пенев го привлече в ЦСКА с идеята да го направи заместник на тръгналия за Гърция Милен Петков. Кариерата му на Борисовата градина обаче не потръгна по ред причини. С Росен и бившия му съекипник от ловешкия тим Ивайло Петев средната линия на "Дунав" със сигурност ще изглежда по - гъвкава, стабилна и солидна в двете фази на играта. Емилов, както и Петев, имат качества на лидери, които умеят да водят младите напред. /в-к "Утро"/


2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info