Rousse.Info
Orgachim banner
Търсене в Помощ
Начало » Афиш » Спортни събития » Финансов ревизор поема сметките на ФК "Дунав"
Продажба на
употребявани автомобили

 Финансов ревизор поема сметките на ФК "Дунав"
29 Декември 2010 13:12:02

Реклама

Йордан Ангелов е един от тримата нови членове в УС на ФК "Дунав". 40 - годишният Ангелов е с висше икономическо образование. Работил е дълги години като одитор в Държавен финансов контрол.

- Г-н Ангелов, как се справя новият УС с основната си задача за намиране на средства?

- Трудно, но има надежди. Срещаме се с най - високопоставени представители на сериозни фирми, говорим, обсъждаме варианти.

- Има ли разбиране отсреща?

- За мое учудване - има, и то в условията на повсеместна икономическа криза. Освен това ако човек има правилен подход и се държи почтено, винаги ще бъде разбран по - лесно и бързо.

- Какво според вас трябва да се промени в клуба?

- Ще направим железен правилник за вътрешния ред, въпреки че досега е имало някакъв. Първото и главното е, че футболистите в "Дунав" вече няма да я карат по същия начин.

- Какво имате предвид?

- Впечатленията ни са, че дисциплината е била под всякаква критика Всеки е идвал на тренировка, когато си поиска. Оттук насетне ще е така - закъсняваш с 20 минути, плащаш 20 лева. В края на месеца, ако някой се провини достатъчно, може да си тръгне и без заплата. Не може само да искаш, но и да даваш. Нашите хора в "Дунав" са свикнали само да искат. И пак за дисциплината - ще оторизираме лице, което да отговаря за реда. Без ред не става.

- Откъде този интерес у вас към футбола?

- Аз ще се занимавам само с икономическата част.

- Имах предвид откъде произтича съпричастието ви към спорта въобще?

- На младини съм играл футбол - е, не в "Дунав", разбира се, и дори съм участвал на държавни първенства. В България има само един отбор, който се приближава донякъде до представите ми за играта. Този отбор е "Литекс". Ако ме питате за световния футбол, почитател съм на Висшата лига в Англия и на "Манчестър Юнайтед".

- Да се върнем към професията ви - знаем, че сте финансист и че работите в община Ветово. Как ще носите две дини под една мишница?

- Вече нямам нищо общо с Ветово. Ще работя само за "Дунав". Човек, ако иска да бъде полезен за една кауза, трябва да се посвети изцяло на нея. Казах ви - ще отговарям за финансите в клуба. Моят стил на действи есе подчинява на прозрачността. Може би е професионален белег, но без чисти и ясни сметки няма как да се върви напред. Сигурно не помните, но аз бях човекът, проверявал в първите години на века сметките на "Дунав", който вече няма нищо общо с този клуб.

- И какво излезе?

- Ами излезе, че вратарят Евгений Немодрук бе продаден на ЦСКА за много пари, но тези пари така и не влязоха в клуба. Опитах се да разплета кълбото, дори говорих с тогавашните шефове на "червените". Истината е, че след продажбата на чужденеца някои хора в Русе подкараха веднага нови коли.

- Старши треньорът Мирослав Миронов говори за нова селекция. Какво мислите по тази тема, ще се намерят ли средства?

- Без нови играчи няма да се получи. Миронов има грижите да намери тези футболисти, ние - да подсигурим привличането им. Ще се опитаме да трасираме пътя за подсилване на отбора.

- Изглеждате амбициозен човек. Как си представяте бъдещето на "Дунав"?

- Ще повторя - ще работим почтено и с необходимия подход към нашите партньори. Някои може да ни мислят и за наивни, но такава ще е нашата политика. Бъдещето? Плодовете от работата ни ще се видят след 2 - 3 години. /в. "Утро"/


2003 - 2016 ® Ruse Info е регистрирана търговски марка в Патентно Ведомство на Република България. Всички права запазени!
Считано от 1 януари 2017 година обновяването на тази страница ще бъде прекратено. Новият адрес на РусеИнфо ще бъде www.rousse.info